25 maart 2015

DIY e-reader hoesje


Na jaren dubben ben ik overstag en vroeg en kreeg ik voor mijn verjaardag een e-reader. Wat ben ik er blij mee! Als fervent lezer kan ik mijn boek nu overal naar meenemen zonder te sjouwen en waar ik ook ben mijn vrije minuten besteden aan een mooi verhaal. Het wachten op en reizen met de trein voor woon-werkverkeer is nu iets waar ik iedere dag naar uitkijk! Tijd om te lezen :)


De e-readerhoesjes die erbij verkrijgbaar waren vond ik niet alleen belachelijk duur maar ook nog eens heel erg lelijk. In een kwartiertje tijd fabriceerde ik dit hoesje. Gewoon vier lapjes vilt op elkaar naaien met een elastiekje ertussen als sluitingkje. Ik gebruikt een stofbutton om het elastiekje om te slaan, maar een knoopje kan natuurlijk ook.


En wat ik nu lees? De vergeten tuin van Kate Morton. Een heerlijk boek om in weg te duiken over 3 generaties vrouwen. Deze fijne boekentip kreeg ik van mijn Belgische (blog)vriendin Trui, ook een fervent lezer :)

21 maart 2015

Oreotaart


Vandaag een week geleden was ik jarig. Mijn jongste Isa dook de keuken in, de middag voor mijn verjaardag om iets lekkers voor mij te bakken. Lief! Want zelfgebakken taart vind ik echt het allerlekkerst. Op een of andere manier is het te proeven als iemand met liefde en aandacht een taart bakt.

Zes uur lang was ze bezig met het maken van deze geweldige oreotaart. Een enorme klus! En op mijn werk ontving ik een fotootje op mijn telefoon van een ontplofte keuken ;)

Het resultaat? Deze heerlijk oreotaart! Een aanrader om te maken, neem alleen wel een dagje vrij want je bent er wel even mee bezig.
Het recept vind je hier.

8 maart 2015

Bananen muffins


Lekker en snel klaar deze bananen muffins.
Het recept vind je hier (klik)