20 april 2014

Over Paaseitjes, hartjes en bloemenkopjes


Afgelopen vrijdag kocht ik de eerste paaseitjes. Al die afgelopen maanden dat deze verraderlijke caloriebommetjes in de winkel lagen heb ik ze heel bewust genegeerd, want eenmaal in huis.....ik kan er niet van afblijven!
 
Het kopje kocht ik op twee weken geleden op een  rommelmarkt in België. Ik heb altijd een zwak voor deze lieve bloemenkopjes. Vooral als ze niet al te klein zijn. En omdat  mijn lievelingskopje in twee stukken viel zou dit misschien wel mijn favoriete kopje kunnen worden. Overigens deelt deze voorkeur voor oudbollige bloemenkopjes niemand met mij hier in huis. Heel fijn, drinkt er tenminste ook niemand uit 'mijn' kopje ;)
 
De hartjes kreeg ik cadeau van Marieke, ze zijn zo leuk om met masking tape op te hangen. En de roze hartjeshanger naaide ik gisteren, eigenlijk als experiment voor iets anders. Ik zal er snel meer van laten zien op mijn blog.
 
Veel paasplezier dit fijne lange weekend. Ik hoop dat jullie allemaal lekker veel paaseitjes vinden!

19 april 2014

Uitslag give away(tje)

 
Ik had niet gedacht dat jullie met zoveel zouden reageren op mijn give away(tje)
Bedankt voor het meedoen en vooral voor jullie lieve reacties!
Ik ben er een beetje stil van...

18 april 2014

Leuks met lapjes - de bookparty

Er zijn van die dagen die bijzonder zijn. Gezellige dagen, met fijne mensen, een bijzondere sfeer en onverwachte ontmoetingen. En zo'n dag was het afgelopen zondag, tijdens de bookparty van Arda!

Arda (blog Ards Catch 22) schreef het leuke en inspirerende boek 'Leuks met lapjes'. Ik schreef hier al eerder over 'Leuks met lapjes' en de gezellige middag die ik op mijn verjaardag met Arda had. En weet niet alleen ik vind het boek van Arda leuk, de eerste druk is al uitverkocht!

Samen met Rosalie en Marieke nam ik de trein naar Bussum (de hartjes op de foto hieronder kreeg ik in de trein van Marieke, lief!). De treinreis was heel gezellig en in Bussum aangekomen liepen we - bijna - in een keer (ahum...) naar de geweldige feestlocatie, namelijk de vrolijke kleurrijke showroom van Rice. Vol met moois waar je hebberig van zou worden!

 
Arda had samen met haar zus en Isabel van Rice echt een o-zo-fijn feestje georganiseerd. We werden verwend met heerlijke taartjes en schaaltjes vol lekkers. En helemaal onverwacht (leuk!) ontmoette ik bloggers wiens blog ik regelmatig bezoek. Dat blijft toch bijzonder, je hebt het gevoel dat je elkaar kent, maar toch ook weer niet echt natuurlijk. Ook maakte ik kennis met leuke vrouwen wiens blogs nieuw voor mij waren.
 
De grote kleurrijke tafel vol met lapjes, kantjes, bandjes, knopen en elastiek nodigde uit om aan de slag te gaan met een projectje naar keuze uit het boek. Ik naaide onder het kletsen deze boekenlegger een beetje rommelig in elkaar. De huisjes zijn misschien wel mijn favoriete ontwerp uit Arda's boek.
 
 
De middag vloog voorbij en was eigenlijk tekort. We ruilden nog lapjes stof die we mee hadden genomen. Ik kreeg van Antoinette prachtige biasbandjes die ze zelf maakte en van Arda kregen we nog een goody bag vol met leuks mee naar huis.
 
Benieuwd naar de foto's van deze middag met een gouden randje? Of naar de blogs van iedereen die er ook was? Klik dan op de linkjes hieronder.
 
 
Boek Leuks met lapjes -  Arda Meijburg - ISBN 9789043916769 

10 april 2014

Make your own magic - een give away(tje)


Het grote stempelkussen was ik al maanden kwijt. Ik had in de kerstvakantie mijn kamertje wel heel goed opgeruimd en sommige dingen kwijtgemaakt zo netjes opgeborgen in doosjes en blikjes dat ik ze niet meer kon vinden. 

En terwijl ik op zoek was naar iets heel anders (flockfolie voor de geïnteresseerden, ik heb het overigens nog steeds niet gevonden) kwam ik in een doosje, opgeborgen in een blikje (heel handig) het stempelkussen weer tegen. Enjoy the little things!


Samen met het stempelkussen vond ik ook een paar vergeten stempels. Ook de mooie postzegelstempel die ik van Mim kreeg via een swap. Samen met de stempel van het lieve konijntje, oude gordijnen en letterstempels zag ik ineens tijdens kaarten van stof voor me. Een 'aha' momentje :)

Ik maakte een soort van prototype waar ik veel lol in had. Het idee was uitgewerkt, ik wist hoe het moest gaan worden. Alleen op dit punt stagneert het nogal eens bij mij. Ik vind het bedenken van hoe het moet gaan worden meestal het allerleukst, het daarna maken (in tienvoud in dit geval, laten we het maar een soort van tic noemen) is ook fijn om te doen...alleen dringt zich dan ondertussen in mijn hoofd mijn volgend 'to make' plan alweer in mijn hoofd (pffff...).


Ok, ik stempelde dus de stempel van Mim en het konijntje als postzegels op de achterkant. Versierde de postzegels op de naaimachine met garen en gaf het konijntje echt blauwe draadhaartjes (te zien op de foto hieronder). Ik vind de haartjes geweldig, maar heb al gemerkt dat hier in huis niet iedereen het snapt ;). De lijntjes voor het adres werden er met een stiksteek op genaaid en de knoopjes haalde ik uit een knopendoos van de kringloop. 


De bloemen op een al lang wachtend oud rommelmarktgordijn vond ik perfect voor de voorkant voor de kaart. Wie is er nou niet blij met bloemen. Het oude gordijn was gevoerd met een dun katoentje (is er nog iemand die dat tegenwoordig doet bij gordijnen die echt niet doorschijnen...) en de voering heb ik gebruikt om de teksten (die ik via Google vond op internet) op te stempelen. Ik koos ervoor om de voeringstof te scheuren i.p.v. te knippen en ben echt tevreden over het resultaat. Zeker na het vastnaaien van de voeringstof met tekst, waarvoor ik koos voor een paar 'random' naaisteekjes met de hand. 


En nu heb ik dus 10 kaarten en wil er een paar weggeven. Je kan kiezen voor de teksten:
  • Make your own magic
  • Enjoy the little things
  • Good friends are like stars
  • of....je eigen tekst
Als ik jou blij kan maken met een kaart van stof laat dan gewoon hieronder even een berichtje achter waarin je laat weten welke tekst hierboven of welke eigen tekst je op de kaart wilt hebben. Verder hoef je er niets voor te doen (ook niet delen op andere social media hoor!). 

Ergens volgende week laat ik weten naar wie ik de kaarten op ga sturen.
xx Janina

7 april 2014

Een zondagochtend verrassing...


Afgelopen weekend hadden we een mini familievakantie in Belgisch Limburg. Ik heb genoten van het samenzijn met iedereen, het was fijn een paar dagen met elkaar door te brengen in onze gezellige familiechaos. Er werd gezwommen, gewandeld, trampoline gesprongen en aan een touw over een beekje geslingerd. We deden nog meer en wilden nog meer doen, maar het weekend was te kort. En allemaal werden we deze 3 dagen verliefd op Henk, het 5 maanden jonge hondje van mijn lieve nichtjes. Een 'man' met een jaloersmakend relaxte levenshouding, een voorbeeld voor iedereen.


Zondagochtend was ik zoals bijna altijd vroeg wakker. Met de hondjes aan de riem liep ik een ander stukje bos in dan waar we de dag daarvoor waren geweest. Na nog geen 5 minuten lopen zag ik een adembenemend mooi hertenkampje zomaar ineens uit het niets opdoemen. De ochtendzon scheen door de bomen, het was op wat fluitende vogeltjes na heel stil in het bos. Een magisch onverwacht mooi moment. Later op de ochtend ben ik teruggegaan om foto's te maken. Maar zo mooi als ik het zondagochtend om half acht aantrof...dat zit alleen in mijn hoofd.


Fijne week allemaal!
x Janina

4 april 2014

Ssst...ik lees!

Op een dorpsschooltje in de Alblasserwaard leerde ik lezen. Het leren van alle letters en het daarmee vormen van woorden kon mij niet snel genoeg gaan. Er lag tenslotte een hele wereld vol boeken op mij te wachten! Duizenden verhalen die ik eindelijk zelf kon gaan lezen.

Ssst hanger gemaakt door Confetti Lab (klik)
en de tekst is natuurlijk van Loesje (klik)

Iedere woensdagmiddag stond ik als jong meisje met mijn tasje vol gelezen boeken in het centrum van ons dorp te wachten op de bibliobus. Een bus vol met goud! Als de bus was geparkeerd drongen we naar binnen, want ik was natuurlijk niet de enige die bij de halte stond te wachten. En de keus was niet zo groot, want voor heel veel boeken was er geen ruimte in die bus. Dus je moest opletten dat niet net iemand anders net voor je neus een van 'jouw' felbegeerde boek van de plank zou pakken! En ik baalde ervan dat je maar drie boeken per keer mocht lenen. Pfff, drie boeken voor een hele week. Veel te weinig!

Ja, toen wist ik het al. Als ik later groot ben ga ik in de stad wonen. Daar hebben ze een échte bibliotheek! Echt, het was de enige reden waarom ik vastbesloten was dat de rest van mijn leven in het dorp blijven niets voor mij was. Later kwamen daar nog meer redenen bij natuurlijk, maar goed daar gaat dit blogberichtje niet over.


Deze boeken las ik afgelopen weken. Smaken verschillen natuurlijk, maar de twee middelste boeken vond ik prachtige en indrukwekkende verhalen (Effie tipte mij het boek 'Het keukenhuis'. Nog bedankt Effie!). Het linkerboek vond ik een leuk 'tussendoortje' en het boek rechts daar ben ik nog in bezig en is veelbelovend. Mochten jullie nog aanraders hebben, ik hoor het graag!

De mooie hanger met Ssst...kreeg ik van Liza - Confetti Lab  Nu weet ik zeker dat niemand mij meer stoort als ik aan het lezen ben ;) Hoe fijn is dat! Bedankt hè Liza voor dit leuke cadeau.