24 december 2014

Over Marie en Eugene

In november bracht ik een fijne middag door in Den Bosch. Samen met mijn Merula, Mirjam (die ik hardnekkig maar Mim blijf noemen ;) en Rosalie vloog de middag heel gezellig voorbij. We aten een broodje, dronken een drankje en bezochten de fijnste winkeltjes.

Een winkel was een second hand zaakje waarvan ik de naam niet meer weet, maar wel weet dat deze (voor de liefhebbers) in de Orthenstraat is te vinden. Een soort van kringloopwinkel in het centrum, hoe leuk! Naast boeken, kopjes, vaasjes, bordjes, krukjes, kasten, lp's, Mariabeeldjes en heel veel andere meuk leuks verkopen ze hier zelfs potjes lijm die ik in de jaren '70 op school gebruikte. Zo grappig! En omdat wij vieren een gedeelde zwak hebben voor dit soort verkoopadresjes brachten we flink wat van onze tijd in deze winkel.


Midden in de winkel stond een kaartenrek, met de meest mooie oude en ooit ├ęcht verstuurde kaarten. De mooie oude foto's voorop zijn prachtig. Maar vooral de teksten achterop waren naast de gewone felicitaties en vakantiegroeten soms echt hilarisch. Samen met Rosalie ontcijferde ik in de winkel deze kaart van Marie aan Eugene. Marie mist haar beminden Eugene en gelukkig ziet ze hem zaterdag weer. Ja, ik wist wel dat zaterdag niet enkel voor mij de allerfijnste dag van de week is!

En ondanks dat ik de kaart en tekst direct in mijn hart sloot kocht ik 'm niet. Ik zat nog in de 'nasleep' van mijn Buy nothing new maand in oktober en stond compleet in de ik koop niets nieuws want daar word ik echt niet gelukkiger van stand.


Maar aan de liefdesgroet van Marie moest ik afgelopen weken toch af en toe nog wel denken. Niet alleen ben ik benieuwd wie Marie en Eugene waren, maar ook hoe hun leven is verlopen en of hun liefde stand heeft gehouden. Want waarom 'waart' Eugene zich afgelopen zondag ineens heel anders tegenover Marie? 

En daarom vond ik het echt heel bijzonder dat deze kaart, tussen een grote stapel kerstkaarten, op mijn deurmat viel. Een verrassing van Rosalie, mijn hart maakte een sprongetje. Lief!En mocht je benieuwd zijn naar de hele tekst en geen zin hebben om wat hierboven geschreven is te ontcijferen. Hier is de 'vertaling' te vinden.

Fijne kerstavond! En ik buig me nog even over de vraag hoe de kerstavond van Eugene en Marie eruit gezien zal hebben....

15 opmerkingen:

 1. Zou het niet Marie zijn ipv Mrerie? Wat fijn van Rosalie om deze naar je te sturen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Exact wat ik ook dacht. De krul van de M gaat wat ver door...
  Wel superleuk. Ik ontcijferde het kaartje met plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat lieff van Rosalie. En MiM is en blijft toch gewoon MiM ook voor mij hoor hihi. En ik werd ook zo blij verrast met een leuke houten hanger van jouw hand, bracht meteen herinneringen terug aan vorig jaar :). Dikke dankjewel knuffel! Ennuh leuk dat jullie je regelmatig zien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ emmel-prutsemieke @Karolien Lefever jullie hebben mij overtuigd. Ik vond het al zo'n rare naam...Marie heet ze nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat lief dat je het kaartje alsnog kreeg, dat zijn de leukste verrassingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat leuk :)

  Je linkje doet t niet volgens mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig verhaal Janina en wat een geluk dat je de kaart van Rosalie kreeg.
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat lief van Rosalie!! Mooi is dat zo'n kaart. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blijf mijn maar MiM noemen. Daar luister ik goed naar. Zo leuk, die kaarten. Ik geniet ook nog steeds van mijn lelijke kaart met de enge kinderen. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo plezant die kaart. :-)
  Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. :-) Hele fijne verrassing na een hele leuke dag ... en nu verder fantaseren over Marie en Eugene.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die winkel die je bezocht was Puik! een erg leuke kringloopwinkel met mooie spullen.
  Leuk blog heb je! Via het blog van Liza van confettilab kwam ik op je blog terecht. Leuk om je ontdekt te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen