28 maart 2013

Winterjurk - Burda 7828


Al maanden geleden begon ik aan deze winterjurk
* ik gebruikte mijn favoriete jurkpatroon - Burda 7828 *

Ik kocht hier een bloemenstofje wat een beetje rekt - maar niet zoveel als tricot
- knipte de patroondelen -
en....legde het op een plankje waar het maanden gewoon lag te liggen...


En nu de lente is begonnen
* met winterse temperaturen *
is de jurk eindelijk af

De perfecte winterjurk om tijdens deze Hollandse lentetemperatuur te dragen!

25 maart 2013

Besjes beursje * Ik ben fan!



Kennen jullie de prachtige beursjes van Else
vast wel!
En...wisten jullie dat je die tegenwoordig ook zelf kan maken?

Afgelopen weekend heb ik dit prachtige Besjes beursje gemaakt
* was heerlijk om te doen! *
Ik kocht in de Etsywinkel van Else 


En zo luxe!
Je kan gelijk beginnen met naaien
Else heeft de stof en vlieseline al helemaal op maat geknipt
en alles wat je nodig hebt zit erbij!


Ik ben fan!
Van de prachtige Besjes Beursjes en de fijne zelfmaakpakketjes die ze verkoopt

Wil je ook aan de slag?
ze zijn geweldig, ik zou het hele winkeltje wel leeg willen kopen!

En denk je nou...dat is te moeilijk voor mij...
Else geeft ook workshops bij Elle Aime

DIY Labels - heel simpel!


De labels die ik vorig jaar geleden bestelde bij Holland Label
zijn bijna op
Blij toe, want eigenlijk vond ik die labels niet echt leuk


Dit weekend maakte ik nieuwe
heel simpel!
Een bandje en een printje op transferpapier van de Hema
even strijken  --  knoopje eraan naaien
klaar!

En met deze labels ben ik wel blij :)

19 maart 2013

Een setje...

Weet je nog dat ik deze maakte?
En dan bedoel ik nummer 2 van de drie
* de blauwgrijze met het rode bandje *
daar maakte ik een setje van....


* Met een klein en simpel ritstasje, ook met twee landkaart buttons *


Een zakdoekhoesje
* ik kwam op het idee door het verjaardagscadeautje wat ik kreeg van Trui *
gemaakt volgens de tutorial van So Filles


Zo, nu heeft de Elisanne clutch gezelschap :)
* Wie weet, gaan ze wel op reis naar Italië *

17 maart 2013

Sunday Lunch


Crackertjes
smeerkaas
tomaatjes, geel & rood
bleekselderij
beetje lente op je bord

Vegetarisch soepje erbij
bouillon met heel veel verse groenten
..genieten van een gezonde lunch


16 maart 2013

Elisanna Clutch x drie



na deze maakte ik er nog drie
heerlijk...even je hoofd leegmaken achter de naaimachine


Het is een superfijn patroon
en heeft net een beetje extra
door de rimpels en het paspelbandje


Ik heb zo het idee
dat ik er misschien nog wel eens een paar ga maken!


Ik ben benieuwd...welke vinden jullie nou de leukste?

13 maart 2013

Fun met (een pak) appeltaart


1 * Dat ik graag een lekkere taart bak, dat weten jullie wel. En echt, ik maak zelf taarten met bloem, boter, eieren en suiker, maar gebruik ook regelmatig een pak uit de supermarkt. Waarom niet, ik vind het soms gewoon lekker makkelijk. En nieuwe bakmixen, daar loopt het water me van uit de mond, die moét ik uitproberen. Deze mix was nieuw voor mij, dus ik kon niet anders dan deze kopen, ditmaal bij de Eko Plaza.

2 * En als ik dan zo'n kant-en-klaar pak ga bereiden...dan voeg ik wel mijn eigen 'twist' toe, ditmaal door stukjes verse mango mee te bakken.


3 * En toen bedacht ik me iets wat ik las op internet, ik kwam het tegen bij Susan en Ingrid (sorry, ik kan hun blogberichtjes die hierover gingen niet terug gingen, maar alle eer aan deze dames die mij op het idee brachten).

4 * Ik knipte een kartelrandje, stempelde wat, knipte en plakte een slingertje en maakte een strikje vast en had een leuke milieuvriendelijke kaart gemaakt. Al weet ik niet of iedereen hiervan de lol nou echt kan inzien, maar ik vind het wel grappig.


6* O ja, deze bio bakmix is van het merk Joannusmolen. Ik vond het erg lekker, het is een beetje 'zoutig' deeg. Maar eerlijk-is-eerlijk, je moet er wel van houden, niet iedereen hier in huis was er enthousiast over. Ik zou zeggen, oordeel zelf, smaken verschillen (gelukkig)!

6 maart 2013

Elisanna Clutch


Februari was een onrustige maand, er werd daardoor niet veel geblogd, op het Comfort Food van gisteren na niets gebakken, en ook werd er niets gehaakt of genaaid. Maar de rust weet ons gelukkig toch weer te vinden en het 'normale' leven vindt zijn vorm, al is het met wat ups en downs, weer een beetje terug.


Dus was er weer tijd, nee maakte ik tijd, om te doen wat ik graag doe. Heerlijk een paar uurtjes achter de naaimachine!


Het geweldige patroon van de clutch met rimpels van Elisanne, een lapje stof van Melody Miller en paspelband en rits uit mijn voorraad deden de rest...


En weet je...ik denk dat maart een veel betere maand dan februari zal gaan worden...al was het maar omdat er nog drie Elisanna Clutches met rimpels in de maak zijn :)

5 maart 2013

Comfort Food


Dit is bananenbrood
* althans, zo wordt het genoemd in dit recept *

maar gezien de hoeveelheid suiker
is de naam bananencake waarschijnlijk meer op zijn plaats

Maar wat doet de naam er eigenlijk toe?
* het is gewoon erg lekker *
Zowel warm, net uit de oven met een heerlijke kop thee
als afgekoeld de volgende dag
hoe het de dag daarna smaakt, geen idee
want dan is 'ie namelijk hier al lang op

Deze bananencake of brood valt écht onder de noemer 'Comford Food'
- en een supersimpele bereiding, ook fijn! -


En om te voorkomen dat de link naar het recept niet meer werkt..
dat zal namelijk niet de eerste keer zijn
hieronder het recept
met alle eer aan Shelley die het recept op All Recipes heeft geplaatst

Meng goed door elkaar
250 gram bloem
1 tl. baksoda en een snufje zout
115 gram boter
115 gram bruine suiker
2 eieren
500 gram goed rijpe geprakte bananen

Doe het mengsel in een beboterde cakevorm 
en 
bak het ongeveer 1 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven