20 februari 2012

Cowboykoekjes...uit een kookboek en een beetje van mezelf

Bij mijn zaterdaggevoel hoort iets lekkers, het liefst zelf gebakken. Deze heerlijke koekjes zijn heel snel klaar. Ze zijn knapperig van buiten, met een zachte binnenkant. Het originele recept, waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven, komt uit het boek 'Koekje van ander deeg' (wat hier te koop is), in dit boek staan recepten van koekjes uit verschillende landen met daarbij een interview met de hobbybakkers van deze koekjes. Een aanrader dit boekje als je van koekjes bakken houdt, of wil gaan houden!


Mijn versie van de cowboykoekjes maak je als volgt:

Ingredienten
200 gram bloem
zakje bakpoeder
120 gram light roomboter (AH, de smeerbare versie)
250 gram fair trade rietsuiker
1 zakje vanillesuiker of (en dit heeft mijn voorkeur) een flinke eetlepel Finse vanillesuiker, te koop bij Tiger.dk
2 vrije uitloop eieren
200 gram havermout
100 gram walnoten (in stukjes)
bakpapier

Aan de slag!
Bekleed twee bakplaten met het bakpapier en verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht). Meng de boter, suiker, vanillesuiker en eieren door elkaar, gewoon met een (houten) lepel. Vervolgens bakpoeder en bloem door het mengsel roeren.

Maak stukjes van de walnoten door ze in een schone theedoek te doen, deze dicht te vouwen en erop te slaan met een deegroller. Walnootstukjes en de havermout toevoegen aan het mengsel. Wanneer alles heel goed door elkaar is geroerd maak je met twee lepels kleine hoopjes van het beslag op de bakplaat. Leg ze niet te dicht bij elkaar, de koekjes rijzen nog!

Ongeveer 15 - 20 minuten in de oven bakken en vervolgens af laten koelen op (bij voorkeur) een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten